Zupa łososiowa

Zupa łososiowa jest zdrowa, pożywna i do tego przepyszna.

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia
  • pomidory 3 świeże lub z puszki
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • mleko kokosowe (400 ml)
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir świeży
  • liść laurowy – 2 szt, ziele angielskie – 3 szt
  • ksylitol lub cukier
  • makaron ryżowy

 

Łososia umyj i gotuj przez 20 minut w 1,5 litra wody z marchewką, pietruszką, liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie wywar przecedź, oddziel mięso z ryby, pokrój w kostkę marchew, pietruszkę i włóż z powrotem do wywaru. Dołóż masło, pomidory, wlej mleko kokosowe, oraz uprażony na patelni czosnek z imbirem i zagotuj. Posyp natką pietruszki, dodaj szczyptę ksylitolu (cukru) do smaku. Jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca dodaj ugotowany oddzielnie makaron ryżowy.

Smacznego 🙂

Dziękuję za Twój komentarz

Skomentuj